Advarsel Vi bruker cookies for å gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bruke vår nettside samtykker du til vår bruk av cookies. OK

Thuja levert direkte hjem til deg

Slik lykkes du med Thujahekk

16/08/2018
adm adm

Tujahekken er både robust og nøysom, den trenger ikke mye pass og stell. Etter tre år må du likevel begynne å klippe hekken, slik at den etter hvert kan formes og vedlikeholdes. Men vær oppmerksom på at det kan være vanskelig å klippe tujahekken helt rett, og du må aldri beskjære den så langt inn at grenene blottlegges - hvis du klipper lengre inn enn til den harde veden, skades hekken slik at den ikke lenger kan bli grønn i dette området.

Meningene er litt delte når det gjelder når tujahekken bør beskjæres, men generelt anbefales månedene juli til september. Det er en god ide å trimme tujahekken flere ganger i året eller minst én til to ganger.

Du bør ikke beskjære hekken på en dag det er mye sol. Det kan føre til brannskader på treet.

Grener med frostskader bør fjernes i mars.

Hvis det vokser ugress eller gress i rennen der hekken er plantet, er det lurt å fjerne det før hekken har vokst seg stor nok til å kunne holde andre vekster borte. Ellers vil plantene konkurrere om næringen og vannet i jorden. Dette kan føre til at tujahekken får redusert vekst. Du kan også med fordel legge et 8-10 centimeter tykt lag bark under hekken, for det vil holde ugresset borte og sparer deg for luking.